Industri nyheter

Mikroprosessor vs. integrert krets i elektronikkdesign

2024-06-04

Du vil sannsynligvis håndtere integrerte kretser i elektronikkdesign. Av og til kan du møte den herkule oppgaven det er å jobbe med en mikroprosessor. Det er en feil å anta at design med en mikroprosessor ligner på typiske IC-er.


Hvis du hopper over et par beste praksiser innen PCB-design, er det fortsatt en sjanse for at du kan lage et vellykket design hvis du har å gjøre med typiske IC-er som en differensiell transceiver eller logiske porter. Vanligvis er disse passiveIC-erer ganske robuste når det gjelder strømforsyning og hastighet.


Gjenta imidlertid de samme feilene i et design med en mikroprosessor, og du vil sannsynligvis møte horder av problemer i prototypen. Mikroprosessorer er kjent for å være strømkrevende enheter og opererer vanligvis i området hundrevis av Hertz eller Gigahertz.


Det burde være en selvfølge at en mikroprosessor er følsom for spenningen som leveres til den. Krusninger eller et plutselig spenningsfall kan i stor grad påvirke stabiliteten til mikroprosessoren. EMI er også et problem ettersom mikroprosessoren kobles til minne via høyhastighetsdatabusser. Høyhastighets datautveksling kan være en kilde til EMI, som kan påvirke tilstøtende sensitive komponenter.


Du har ikke råd til de minste feilene når du designer med en mikroprosessor og bruker riktig PCB-design og analyseprogramvare hjelper definitivt.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept